Aeromoto víkend

Pridané dňa 19.6.2011 - Autor: SKI INFO.SK

article_13084795463491

article_13084795463491

Zalieta si SAJFA počas AERO-MOTO VÍKENDU v Poprade?

Demänovská dolina (16. jún 2011) – Silné motory, akrobatickí letci a dni plné zábavy – to je dvojdňová show v posledný júnový víkend v Poprade. Hlavná časť letnej sezóny vo Vysokých Tatrách odštartuje na letisku Poprad 25.-26. júna 2011 na akcii AERO-MOTO VÍKEND. Pod končiare Tatier príde to najlepšie, čo letecký a moto svet pozná. Akciu bude moderovať originálny, zábavný Matej SAJFA Cifra...

Že sa nedá sezóna vo Vysokých Tatrách otvoriť netradične? Omyl...

Už budúci víkend, 25.-26.6., ovládne nebo pod Tatrami to najlepšie čo letecký svet pozná. Bude to najväčšia letecká show roku, ktorá neformálne odštartuje aj letnú sezónu na tatranských lanovkách a atrakciách vo Vysokých Tatrách.

O zábavu na podujatí sa postará originálny Matej SAJFA Cifra. Keďže SAJFA je odborník skôr na maratónske behy, tak leteckú show bude komentovať šéf jury RedBull Air Race pán Stanislav Bajzík, mimochodom odchovanec Popradského Aeroklubu, ktorí sú spolu s letiskom Poprad a Tatry mountain resorts hlavnými organizátormi akcie.

Pre návštevníkov je pripravený bohatý program. Svoje letecké umenie predvedie legenda leteckej akrobacie Péter Besenyei, zakladateľ slávnej Red Bull Air Race, čo je obdoba F1 v letectve. Skupinové akrobatické lietanie predvedie akrobatický tím The Flying Bulls. Ide o akrobatickú skupinu, ktorá je vo svete veľmi žiadaná a pod Tatrami je to jej slovenská premiéra. Kalendár vystúpení tejto formácie je naplnený až 2 roky dopredu.

Históriou bude na letisku dýchať štvormotorové dopravné lietadlo DC-6 s veľmi zaujímavou históriou. Táto siaha až k Josipovi Titovi, ktorý si stroj dal prerobiť na luxusné lietadlo pre seba a významných hostí. Následne istý čas v minulom storočí lietalo v ďalekej a horúcej Afrike vyhliadkové lety.

Slovensko zastúpi aj Armáda SR so svojím najväčším lákadlom Mig-29 a bojovým vrtuľníkom Mi-24, ktorá prisľúbila svoju účasť. Okrem toho diváci uvidia aj zoskoky parašutistov, záchrannú akciu požiarnikov aj Leteckej záchrannej služby. Na podujatí nebudú chýbať ukážky jazdy vrtuľníkov, dopravných a športových lietadiel, ale aj vetroňov a najmä bezmotorovej akrobacie v podaní domáceho matadora Slavomíra Medveca.

Motonadšencov osloví predvádzanie až 15tich značiek automobilov. Pre milovníkov motohistórie budú na akcii aj automobiloví veteráni s naozajstnými skvostami.

Tohtoročným hudobným hosťom bude populárna slovenská speváčka a zlatá slávica Zuzana Smatanová, naviac návštevníkov pobavia aj kapely MAGIC SEVEN, BLUE CAT a CITY.

Pripravené sú aj doplnkové atrakcie pre deti, občerstvenie a bohatá tombola. Každá vstupenka na podujatie je zlosovateľná a žrebovať sa budú aj letenky od spol. ČSA, letenky na vyhliadkové lety, autá na víkend, RayBan okuliare a mnoho iného.

Organizátori myslia na pohodový priebeh akcie, takže zabezpečili dostatočný počet miest na parkovanie v blízkosti letiska a kyvadlovú dopravu poschodovým autobusom s nástupným miestom na autobusovej stanici v Poprade a s pravidelným grafikonom jázd.

No uvidí sa, či si zalieta aj SAJFA....