Jasná v rebríčku Lonely Planet

Pridané dňa 22.1.2013 - Autor: SKI INFO.SK

Funitel v Jasnej

Funitel v Jasnej

Lyžiarske stredisko Jasná patrí do top desiatky najlepších zimných destinácií pre rok 2013! Najväčší vydavatelia turistických sprievodcov na svete Lonely Planet zaradili lyžiarske stredisko Jasná – Nízke Tatry na siedmu priečku rebríčka najlepších zimných destinácií v Európe.

„Slovensko ponúka kvalitnú lyžovačku za rozumné ceny. Poplatky za ubytovanie a stravu sú primerané a navyše tu vládne priateľská atmosféra, ktorá na mnohých svahoch v Alpách chýba. Jasná je najlepším slovenským lyžiarskym strediskom zasadeným v Tatrách s dlhými svahmi, ktoré sú lemované snehom pokrytými smrekovými lesmi,“ píšu tvorcovia rebríčka. Tieto pozitívne správy vyzdvihujú stredisko Jasná- Nízke Tatry a rovnako aj celé Slovensko medzi hviezdy európskych lyžiarskych destinácií. 

Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) je lídrom v oblasti cestového ruchu nielen na Slovensku, ale aj v strednej Európe. Aktivitami spoločnosti sú hory, aquapark, hotely, gastronómia na svahu, požičovne, lyžiarska škola a obchody. „Všetky tieto segmenty umožňujú poskytovať návštevníkom služby pod jednou strechou a udržiavať ich vysokú kvalitu, čo naši klienti oceňujú pravidelne opakujúcimi sa návštevami,“ uviedol generálny riaditeľ TMR Bohuš Hlavatý. 

V tomto roku zaznamenáva stredisko Jasná – Nízke Tatry zvýšenú návštevnosť, ktorá je pozitívnou reakciou na nové investície. Prepojením lyžiarskych svahov Chopku najmodernejšími lanovkami FUNITEL a TWINLINER sa splnil sen mnohých lyžiarov. Revolučné prepojenie Chopku v tejto sezóne dostalo nový rozmer v podobe zasnežovania a najmä v zmene a kvalite prepravy. Investovaním do tropického raja Tropical Paradise v aquaparku Tatralandia získalo stredisko ďalší stupeň atraktivity. Obe investície posunuli dovolenku pod Tatrami na výrazne vyššiu kvalitatívnu úroveň porovnateľnú so stredne veľkými alpskými strediskami. Pridaná hodnota a jedinečnosť strediska Jasná – Nízke Tatry oproti iným lyžiarskym destináciám je aj v tom, že na jednom mieste v sebe spája lyžovačku v horách a relax v aquaparku. 

Klientom, ktorí prichádzajú do strediska sú ponúknuté alpské podmienky za výrazne dostupnejšie ceny. Výhodné ski balíky so skipasmi alebo masážami v cene s obľubou využívajú dovolenkári prichádzajúci na týždňové pobyty a v balíku ich celý pobyt stojí menej.