Ľadovec Stubai: Dve nové lanovky

Pridané dňa 1.1.2013 - Autor: SKI INFO.SK

Osemsedačka Rotadl

Osemsedačka Rotadl

Tento rok pribudli na Stubai dve úplne nové lanovky. Tou prvou je 8sedačka Doppelmayr Rotadl a tou druhou 4sedačka Daunjoch. 

Osemsedačku Rotadl postavili iba za 4 mesiace a pri jej výstavbe bola použitá helikoptéra Kamov. Poskytuje veľký komfort návštevníkom strediska, pretože je rýchla, vyhrievaná  a s bublinou proti nepriaznivému počasiu. 

Lanovka má údolnú stanicu pri stanici Gamsgarten a jej vrcholová stanica končí na Rotadlkopf v strede medzi vlekmi a lanovkami, takže si môžete vybrať, na ktorú stranu strediska sa vyberiete. Jej  dĺžka je 1355m a kapacita 3000 ľudí za hodinu. Čas jazdy je iba 5 minút pričom prekoná výškový rozdiel 392 metrov. 

Ďalšou novinkou je 4sedačka Daunjoch, ktorá sprístupnila azda najodľahlejšiu časť strediska. Údolná stanica je vo výške 2635 m.n.m. a vcholová stanica končí presne v 3000 m.n.m.. Prepravná kapacita lanovky je 1600 ľudí za hodinu. 

Z vrcholovej stanice vedie 3,2km dlhá čierna zjazdovka č.22 Daunhill, ktorá má miestami sklon až 60% (!). Z vlastnej skúsenosti môžeme povedať, že pokiaľ je dosť snehu, tak sa jedná o jednu z najlepších zjazdoviek na ľadovci.

Prečítajte si aj:
Report Ľadovec Stubai