Pre fajnšmekrov: Lomnické sedlo je spustené

Pridané dňa 31.1.2013 - Autor: SKI INFO.SK

Lomnické sedlo, autor: TMR

Lomnické sedlo, autor: TMR

Výdatné sneženie pomohlo spustiť najdlhšiu zjazdovku na Slovensku. 5, 5 kilometrová zjazdovka z Lomnického sedla do Tatranskej Lomnice je od 30. januára 2013 sprístupnená pre všetkých lyžiarov! Dlhoočakávaná prevádzka najstrmšej zjazdovky sa dočkala svojho otvorenia. Lyžiari si tak môžu vyskúšať zmodernizovanú pohodlnú koženú sedačku práve do „sedla“. V Lomnickom sedle je momentálne 110 cm prírodného snehu a podmienky na lyžovanie sú na svahu veľmi dobré.

To, načo sa všetci nadšenci zimného športu tešia už od spustenia sezóny sa stalo konečne skutočnosťou. Najvyššie položená zjazdovka (2 190 m.n.m) s najkrajšími výhľadmi, kde sa lyžuje výlučne na prírodnom snehu sa dočkala svojej tohtoročnej premiéry. Uvedením Lomnického sedla do prevádzky sa tak skompletizoval počet otvorených zjazdoviek.

V stredisku Tatranská Lomnica sa lyžuje na vyše 10 kilometroch perfektne upravených tratí.  Lyžovačku vo Vysokých Tatrách si klienti užívajú spolu na 21 kilometroch aj v strediskách v Starom Smokovci a na Štrbskom Plese. Prvá časť zimnej sezóny dopadla veľmi dobre, lyžovalo sa najmä na technickom snehu.