Štatistika prelyžovaných kilometrov

Pridané dňa 2.1.2010 - Autor: SKI INFO.SK

clanok_20100102165036

clanok_20100102165036

Určite ste si už niekedy po lyžovačke povedali, aké by to bolo super, keby som vedel, koľko kilometrov prípadne výškových metrov som prelyžoval. V dnešnej dobe cenovo dostupných najmä športových (nielen) GPS prístrojov to nie je až taký problém, ale nie je to to "pravé orechové". S novinkou prišla spoločnosť Ski Data, ktorá patrí medzi jednotku na svete v riešeniach vstupov pomocou čipových kariet.

Služba spoločnosti Ski Data má názov Skiline. Výhodou oproti riešeniu s GPS je to, že nemusíte zo sebou brať na svah ďalší prístroj..., aj tak ich už máte dosť s mobilom a foťákom - ako ukrajinský priekupník. Po lyžovačke urobíte nasledovné:
  1. zaregistrujete sa na stránke www.skiline.cc
  2. vyberiete lyžiarske stredisko, v ktorom ste lyžovali (o tom ďalej v článku)
  3. zadáte číslo skipassu - dokonca vám stránka aj ukáže, ktoré číslo na skipasse to je
  4. čakáte na štatistiku
Veľmi jednoduché pomysleli ste si... No má to jeden háčik a to ten, že aj keď sa lyžiarske stredisko chváli touto funkciou, tak ešte nemáte vyhraté. Stredisko sa musí nachádzať na stránke Skiline.cc, lebo inak štatistiky z lístka nevyťaháte.
Ako štatistika vyzerá?

Stránka vám "vyhodí" graf s nadmorskou výškou, časom, spolu s názvami lanoviek a vlekov. Na boku si môžete pozrieť celkové prevýšenie, počet km strávených na lanovke, odhad km na zjazdovke a počet jázd na lanovkách/vlekoch, na ktorých ste lyžovali. Ak lyžujete v strediskách, ktoré túto službu podporujú, môžete si tak viesť detailné informácie o tom, koľko ste prelyžovali za sezónu a súperiť s rodinou, známymi...
Funguje Skiline na Slovensku? Update: 1.2.2010
Túto službu podporujú Parky Snow - Donovaly, Štrbské pleso, Veľká Rača. Služba je v prevádzke od 24.1.2010.
Skiline je zaujímavá služba najmä v tom, že nemusíte zo sebou nosiť GPS a viete presne, na ktorých zariadeniach ste sa vozili, štatistiky prelyžovaných kilometrov a súperenie je čerešničkou na torte.