Tissot T-Touch, Suunto Observer - Hodinky na svah

Pridané dňa 1.3.2010 - Autor: SKI INFO.SK

clanok_20100301161900

clanok_20100301161900

Hodinky - konkrétne tieto dva modely, nie sú primárne určené na lyžovanie, ale majú funkcie, ktoré sa pri lyžovaní hodia. Môže sa zdať, že v dnešnej pretechnizovanej dobe, kedy vám turnikety zaznamenávajú výškové metre a vzdialenosť - skiline.cc, alebo GPS priamo v mobile zaznamenáva trasu a rýchlosť, "obyčajné" hodinky vyzerajú zastaralo. No tento článok vás presvedčí o opaku.

Tissot T-Touch
Začnem tými “horšími”, hneď od podlahy od najdôležitejšej funkcie a tou je výškomer. Výškomer v Tissot-kách je nutný základ. Nenájdete v tejto funkcii nič iné len zobrazenie výšky na základe tlaku vzľadom na hladinu mora. Takže žiadne porovnávanie rýchlosti zlyžovania zjazdovky nehrozí.
Na druhej strane, užitočnou funkciou pri lyžovaní môže byť funkcia “počasie”. Ide v podstate o odhad počasia na základe zmien v tlaku vzduchu. Tissot T-Touch sú schopné zobraziť predpoveď počasia na najbližších 24 hodín. Užitočná funkcia najmä ak ste v horách a plánujete si kúpiť napr. viacdenný lístok.
Plusom Tissotiek je určite dotykový displej, ktorý sľubuje pohodlné ovládanie aj v rukaviciach-toto neviem posúdiť, pretože som ich skúšal bez rukavíc v hodinárstve.
Verdikt: Imidžovky za dosť veľa peňazí, ktoré vám poskytnú základné funkcie pri lyžovačke.
Cena: od cca. 700Eur
Suunto Observer

Ide o hodinky od fínskeho výrobcu, ktorý sa špecializuje na hodinky pre aktívny životný štýl. Kedže vlastním presne taký typ aký je na obrázku už 6 rokov, mám bohaté skúsenosti s ich používaním tak v lete ako aj v zime. Hodinky pracujú bez problémov a niekedy dostávajú pekne "do tela". Sú to hodinky robené pre lyžiarov a bikerov. Ak ich pri lanovke nastavíte na správnu výšku môžete sa tešiť na takmer GPS-kovo presné zobrazovanie výšky.

Hodinky umožňujú ukladanie vašich lyžiarskych dní do denníka (celkovo až 99 záznamov), takže na konci dňa sa môžete porovnať s kamošmi a veľmi rýchlo zistiť, kto poctivo lyžoval a kto sa opaľoval a obzeral baby v bufete. Záznam zobrazí celkový počet výškových metrov pre zjazd aj pre stúpanie (neraz je presný na meter pre oba údaje) a rýchlosť pre obidva údaje v metroch za minútu. Avšak k špičkovým funkciám patrí počítanie jázd na základe výšky. Údaj je naozaj presný, takže odpadá nutnosť pamätať si počet jázd a handrkovanie sa, kto ich urobil viac.

Verdikt: 100% produkt na svah. Decentný dizajn hodiniek Suunto Observer nadupaných funkciami, ich predurčuje na celoročné využívanie nielen pri športovaní.

Cena: Observer SR (také ako na obrázku) od cca. 300Eur


Tagy: suunto, tech, tissot