Sneženie na Slovensku

Pridané dňa 25.11.2013 - Autor: SKI INFO.SK

Zima je tu :)

Zima je tu :)

"Lyžiarská sezóna 2013/2014 v stredisku Roháče Spálená otvorená už čoskoro. Srdečne pozývame ...." Dobré správy začínajú prichádzať prostredníctvom rýchlych správ lyžiarskych stredísk v ich profiloch. Webkamery, ktoré sú pridané na našej stránke, ukazujú, že lyžiarska sezóna naozaj klope na dvere.  
 
Vo veľkom sa začalo zasnežovanie v Jasnej a na Štrbskom Plese. Vo večerných hodinách z nedele 24. na pondelok 25. novembra 2013 sa prvýkrát v lyžiarskych strediskách spustili snežné delá a zasnežovacie systémy.
 
Strediská sa budú snažiť vysnežiť úseky zjazdoviek tak, že ak sa rapídne neoteplí, Tatranci by mohli privítať sezónu na lyžiach na niektorých svahoch už počas víkendu. Všetko však bude závisieť od počasia, potrebných teplôt, vlhkosti vzduchu, od mrazu, smeru a od sily vetra. V Jasnej v Nízkych Tatrách sa spustilo technické zasnežovanie na trase Biela Púť, Koliesko, Priehyba, Luková – Chopok a trasa Priehyba – Záhradky. Perinbabe pomáha do 100 snežných diel. Na Štrbskom Plese sa zasnežuje so 16 snežnými delami svah Interski a Esíčko. Ak teploty klesnú aspoň na -3 až -4˚C, v Tatranskej Lomnici by sa v najbližších hodinách mohlo spustiť technické zasnežovanie na svahoch Bukova hora I.,  Bukova hora západ a  na zjazdovke Štart západ. 
 
Pozrite si zábery z webkamier:

Ski Bachledova

Park Snow Donovaly

Jasná Biela Púť

Ski Makov

Orava Snow